GAMLA Sangiovese

Artikelnummer: 1083
Vorige Artikel 4 van 4
€ 14,95 (inclusief 21% btw)
Specificatie Omschrijving
Land/Streek Golan

Gamla Sangiovese is een volle, houtgerijpte rode wijn van Golan Heights Winery uit Galilea in Israël. De wijn heeft aroma´s van gedroogde bloemen, rijpe bessen, jam, tabak, specerijen en houtvanille. De volle smaak heeft veel zwart fruit met lekkere kruidigheid en een mooi, complex karakter. Gamla Sangiovese is een volfruitige aperitiefwijn en erg lekker bij stevig gekruide gerechten zoals biefstuk in pepersaus en gegrilde lamskotelet.

Israël behoort tot één van de oudste wijnproducerende landen ter wereld. Er zijn duizenden oude wijnpersen gevonden, waarvan de oudste wordt geschat op ruim 6500 jaar. Desondanks is de wijnbouw in Israël van tamelijk recente datum, nadat Baron Edmond de Rothschild (van Château Lafite) er vanaf 1980 in ging ïnvesteren. De Israëlische wijngaarden liggen in het gebied van het meer van Galilea tot aan de voet van de besneeuwde top van de Mont Hermon. In dit relatief onbekende wijngebied ligt sinds 1984 ook Golan Heights Winery. Door hun hoge ligging worden de wijngaarden van Golan Heights aangemerkt als 'cool climate'. 

De combinatie met de vulkanische ondergrond maakt dat de wijnen van Golan Heights Winery tot de top van de wereld behoren. In de bekendste wijngids over Israëlische wijnen wordt aan Golan Heights Winery maar liefst 5 sterren toegekend en wordt het wijnhuis erkend als leider in wijnkwaliteit van het land. Deze erkenning is mede te danken aan chefwijnmaker Victor J.Schoenfeld. Hij heeft zijn opleiding gehad in Californië, Frankrijk en Australië en combineert oude- en nieuwe wereldstijlen. 

De naam Gamla is ontleend aan een oude stad in de heuvels van Golan. Het symbool op het wijnetiket, een oude munt, is gevonden tijdens opgravingen bij deze oude stad. De toevoeging Sangiovese komt van het gebruikte, van oorspring Italiaanse, druivenras. De wijn rijpt 12 maanden op Frans eikenhout. De Gamla Sangiovese is een volle, houtgerijpte rode wijn met aroma´s van gedroogde bloemen, rijpe bessen, jam, tabak, specerijen en houtvanille. Zijn volle smaak heeft veel zwart fruit met lekkere kruidigheid en een mooi, complex karakter. Gamla Sangiovese is een volfruitige aperitiefwijn en erg lekker bij stevig gekruide gerechten zoals biefstuk in pepersaus en gegrilde lamskotelet.

© 2015 - 2021 Juulswijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.