Ramos-Pinto Reserva Collector Ruby

Artikelnummer: 1069
Artikel 1 van 10 Volgende
€ 17,75 (inclusief btw)
Specificatie Omschrijving
Land/Streek Douro

Ferme smaak, fruitig, zoet en krachtig. Een zacht smaakpallet laat een balans, een vol mondgevoel en een suikerachtige sensatie zien. De rijpheid van het fruit blijft hangen. Full bodied met een peperige nasmaak, complex, blijft herkenbaar hangen.

Het land van herkomst van de Reserva Collector port is Portugal, uit de streek Douro. De producent is Adriano Ramos Pinto, al meer dan een eeuw bekent als port producent. De Reserva Collector volgt direct op de Ruby Port in de portsoorten. In de proefruimte van Ramos Pinto selecteert men de beste cuves uit monsters van 2, 3 en 4 jaar oude wijnen en uit monsters van 7, 8 en 9 jaar oude wijnen. Men baseert de smaak van de Reserva Collector op een wijn met een gemiddelde leeftijd van 5 jaar.

Tijdens de gisting wordt zuivere wijnalcohol toegevoegd, zodat de gisting stopt. De onvergiste suikers zorgen voor een aangename zoetgraad in de port. De gisting van de most vindt plaats door middel van inweking en automatisch herstel, met als doel om een beter extract te verkrijgen. Na 4 a 5 dagen wordt de gisting onderbroken doordat er 20% wijndistillaat aan wordt toegevoegd. Uiteindelijk wordt de klaring uitgevoerd. De Reserva Collector is een port zonder hitte of koude behandeling, die tevens niet gefilterd wordt.

Levendig rood van kleur met taankleurige schakering. Een Ruby Port met meer diepgang en rijpheid, mede door de langere hout lagering. In de neus tonen van zwarte bessen, kersen, druiven en verse rozijnen. Maar erg mooi in balans!
Niet te zwaar en de juiste zoetheid maakt alles compleet aan deze Ruby Collector Reserva.

WIJN-SPIJS
Past bijzonder goed bij eend. Chocolade en medium-bodied kazen. Desserts gemaakt met rode vruchten.

SILVER MEDAL - Decanter World Wine Awards 2006, UK.

© 2015 - 2021 Juulswijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.